Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, şark çıbanı gibi hastalıkların önlenmesi için bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalışmalarına hız verdi.
274 personel ve 80 araç
İlaçlama faaliyetleri; 274 personel, 80 araç, 34 holder, traktör holderi, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve 1046 mahallede sürüyor.
Lavralara karşı ilaçlama çalışması
İlaçlama çalışmaları, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı havuz, göl, gölet, kanalizasyon, sazlık alanlar, bataklıklar, fosseptikler, birikinti sular, bodrum suları, süs havuzları, hayvan gübrelerinin biriktiği alanlar, ahırlar, organik atıkların toplandığı ve biriktiği yerler, çöplükler, çöp konteynırları, çöp aktarma istasyonları vb. üreme alanlarında belli periyotlarla yapılıyor.
Gece İlaçlaması (ULV) çalışması başladı
Ekipler, sivrisinek, karasinek, tatarcık vb. uçan haşerelerin erginlerine karşı yürütülen mücadele yöntemlerinden biri olan ULV (Gece ilaçlaması) çalışmalarına da başladı.
ULV çalışmalarına akşam gün batımına yakın başlayan ekipler, kent merkezi ve ilçelerde 50 ULV cihazı ile ilaçlama yapıyor.
Yıl boyunca vektörlere karşı mücadele
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı çalışmalarını yürüten ilaçlama birimleri kent genelinde 12 ay boyunca vektörlere karşı mücadeleye devam edecek.
GENEL
05 Aralık 2024YAŞAM
05 Aralık 2024YAŞAM
05 Aralık 2024YAŞAM
05 Aralık 2024YAŞAM
05 Aralık 2024SİYASET
05 Aralık 2024YAŞAM
05 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.