Tespitin ardından ağaçların alandan uzaklaştırılması için ihale süreci başlatıldı. 5 Eylül tarihinden itibaren Dicle Üniversitesi piknik alanından başlanarak kampüs alanı içerisinde bulunan ağırlıklı ibreli çamların kesilmesi ve alandan uzaklaştırılması çalışması başladı. Kesilen ağaçların kökleri sökülerek, toprak havalandırılarak, aynı alanda ağaç dikimi yapılacak.
Dicle Üniversite yetkilileri, Hastalığın sadece Dicle Üniversitesi’nde değil, ibreli çamlarda Doğu ve Güneydoğu’nun bir çok İlinde ama ağırlıklı Mardin, Adıyaman, Batman, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da hızlı bir şekilde yayıldığı belirterek, “Konunun ehemmiyetine binaen Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Çevre ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Orman Fidanlık Müdürlüğü’ uzmanlarının yer aldığı komisyon kurularak hastalığın etmenleri, Hastalıklı ağaçların kesilmesi ve alandan uzaklaştırılması ile alakalı çalışmalar başlatıldı. Hastalığın hızlı bir şekilde yayılması Diyarbakır’ın da belirli sitelerinde ve ormanlık alanlarında da gözlemlenmiştir” dediler.
2022 YILINDA 5 BİNE YAKIN AĞAÇ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Dicle Üniversite olarak ‘En Yeşil ve En Temiz Kampüs’ sloganı ile hareket ettiklerinin altını çizerek, “2022 yılında 5 bine yakın bir ağaç dikimini gerçekleştirdik. Ağaç dikim sezon başladığında bu sayının çok daha fazlası ağaç dikimini gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Öğrenci, personel ve Diyarbakır hakkından beklentimiz var. Lütfen! Var olan yeşil alanlarımıza sahip çıkalım. Ağaç dikimi sezonunda herkesin “Benim de Dikili Bir Ağacım Olsun” sloganı ile üniversitemiz yerleşkesinde ağaç dikimi yapmaya davet ediyoruz” dediler.